Na 2. ročníku festivalu ZDRUFF uvidia návštevníci viac ako 20 filmov

25.11.2011 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 25. novembra (TASR) - V Starej Ľubovni dnes večer odštartuje 2. ročník Festivalu horských filmov ZDRUFF, ktorý organizuje Občianske združenie Vabec. „Na hostí čaká viac ako 20 amatérskych i profesionálnych filmov z rôznych kútov sveta. Hrôzostrašné ľadolezecké prvovýstupy, extrémne jazdenie na Aljaške, súťaž v prelezení najťažších bouldrov sveta, či rýchlostné lezenie v Yosemitoch, kajakári na divokých vodách, pohľad na Nízke Tatry a horské bicyklovanie,“ vymenúva Barbora Čarnogurská z organizačného výboru festivalu.
Filmy a dokumenty budú môcť návštevníci festivalu vidieť počas dnešného večera i v sobotu 26. novembra v Kine Tatra na Farbiarskej ulici v Starej Ľubovni. Festival bude okrem iného aj prehliadkou toho najlepšieho, čo priniesol bratislavský festival Hory a mesto 2011. „Hlavným hosťom festivalu bude poľský horolezec Michal Król. Lezeniu sa venuje od svojich 15 rokov, jeho úspechy ho dnes radia medzi najlepších poľských horolezcov,“ dodala Čarnogurská.
Ďalším hosťom festivalu bude domáci horolezec a cestovateľ Michal Buchovecký, ktorý je spoluzakladateľom Horolezeckého klubu Vabec v Starej Ľubovni. Lezeniu sa venuje už skoro 20 rokov. „Zámerom festivalu je objaviť, prezentovať a podporiť filmovú tvorbu amatérskych i profesionálnych filmárov,“ priblížila myšlienku festivalu Čarnogurská.
Jeho otvorenie je naplánované nadnes krátko po 17.00 h, v sobotu sa začne premietanie o 16.00 h. Filmy na minulom, otváracom ročníku si prišlo pozrieť viac ako 250 milovníkov tohto druhu kinematografie.
 

Vyberte región